Kosten dakrenovatie

Als je een dak hebt wat niet meer zo goed is dan is het slim om een renovatie door te voeren. Je kunt in combinatie met de renovatie ook het dak gaan isoleren. Misschien heb je ook al vele jaren een dakraam gewild? Of een dakkapel? De kosten per onderdeel zullen dan een stuk lager zijn. De totale kosten zijn dan wel wat hoger, maar je krijgt er ook wat voor terug!

Op welke kosten mag je rekenen?

Als je een renovatie aan het dak gaat doorvoeren dan zijn de kosten afhankelijk van je wensen en ook welk soort dak je hebt. Een dak met dakpannen of een dak met bituum kent natuurlijk andere kosten. De kosten van een renovatie bij een dak met riet zijn echter ook weer anders als de kosten van een dak met leisteen. Kijk ook naar extra opties zoals dakisolatie, dakramen of een dakkapel.

Enkele prijsvoorbeelden:

  • Dakpannen: €30 euro en €70 euro per m2
  • Bitumen: €55 euro en €80 euro per m2
  • EPDM: €50 euro en €85 euro per m2
  • PVC: €45 euro en €70 euro per m2
  • Riet: €85 euro en €105 euro per m2
  • Groen (sedum/vegetatie): €45 euro en €65 euro per m2

Wie kan de renovatie uitvoeren?

Een renovatie aan het dak kan door een dakspecialist uitgevoerd worden, maar ook door een timmerman of een aannemer. Er zijn verschillende mogelijkheden. Door bij alle partijen een offerte op te vragen is het mogelijk om de kwaliteit en het vakmanschap te vergelijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook de kosten vergelijken. De combinatie van kosten en kwaliteit zullen dan uiteindelijk de doorslag geven om de juiste specialist te kiezen.

Kwaliteit boven prijs?

Als je een renovatie laat uitvoeren dan kun je natuurlijk de goedkoopste aanbieder selecteren. Het is echter slimmer om te kiezen voor een partij welke kwaliteit kan leveren. De kwaliteit zal uiteindelijk bepalen hoe lang je kunt genieten van je nieuwe dak. Als je binnen een paar jaar opnieuw aan de slag moet dan is het natuurlijk alsnog een dure klus geworden.

Indien je wilt weten wat er mogelijk is, dan is het verstandig om te zoeken naar dakdekkersbedrijven in je regio. Door het aanbod van deze bedrijven vervolgens naast elkaar te leggen kun je besparen op de totale kosten die je moet maken. Met onze offerte service is dit mogelijk en kun je snel en vrijblijvend meerdere dakdekkers contacteren. Vergelijk het aanbod en betaal niet te veel voor dak renovatie.

Bekijk ook deze pagina’s over renovaties:

> Dakrenovatie
> Aandachtspunten
> Mogelijkheden
> Prijzen
> Subsidieregeling
> Dakisolatie
> Advies

Dak renovatie

Wil je je dak renoveren? Dan kun je via onze offerte service in contact komen met dakdekkers in je regio. Door het aanbod te vergelijken maak je een betere keuze.Daken renoveren
> Dakrenovatie
> Aandachtspunten
> Mogelijkheden
> Prijzen
> Subsidies
> Kosten en prijzen
> Dakisolatie
> Offertes vergelijken
© 2012-2024 DakrenovatieWijzer.nl. Alle rechten voorbehouden | Dak renovatie | Voor dakdekkers